Χαλκιοπούλειο Στάδιο

Χωρητικότητα: 2.600

Κτίστηκε το: 1995

Έδρα: Έσπερος Λαμίας (Β’ Εθνική Κατηγορία)

Τοποθεσία: Το κλειστό βρίσκεται στη Λαμία, 210 χλμ βόρεια από την Αθήνα. Μπορείτε να φτάσετε εκεί και με το τρένο. Το ίδιο το γήπεδο βρίσκεται στη νοτιο-ανατολική πλευρά της πόλης και θα το βρείτε εύκολα καθώς θα μπαίνετε στη Λαμία από την Εθνική Οδό. Έχοντας βγει από τον κόμβο της Λαμίας και αφού στρίψετε αριστερά μετά από λίγο ακολουθώντας τις πινακίδες προς την πόλη (ευθεία θα συνεχίζατε για Δομοκό), θα βρεθείτε στην οδό Γεννηματά.

Έχετε την προσοχή σας αριστερά του δρόμου, όπου σε λίγο θα δείτε ένα μαχητικό αεροπλάνο (Μνημείο Έλληνα Αεροπόρου). Στρίψτε αμέσως αριστερά στην οδό Φιλίας και θα βρεθείτε μπροστά από το κλειστό. Υπάρχουν πινακίδες επί της Γεννηματά (προς “Gymnasium”).

Πληροφορίες: Το κλειστό ονομάζεται επίσημα “Χαλκιοπούλειο”, προς τιμή του ανθρώπου (Μιλτιάδη Χαλκιόπουλου) που δώρισε την έκταση πάνω στην οποία έχει ανεγερθεί το γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί ότι δίπλα στο κλειστό υπάρχουν ακόμη σημαντικές εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή αγώνων τέννις, ένα γήπεδο ποδοσφαίρου και ανοικτά γήπεδα μπάσκετ. Το κλειστό διαθέτει δύο εξέδρες, με την ανατολική να είναι λίγο μεγαλύτερη από τη δυτική.

Το Κλειστό της Λαμίας έχει φιλοξενήσει το Final-4 του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ το 1995 και το 2004, καθώς και την αντίστοιχη διοργάνωση του βόλεϊ το 1997. Επίσης, σε αυτό έγιναν αρκετά παιχνίδια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Εφήβων στο μπάσκετ το 1995.

Το “Χαλκιοπούλειο” ανήκει στo Δήμο Λαμίας.