Ο Σύλλογος

Ο Σύλλογος μας ΕΣΠΕΡΟΣ ΓΣ ΛΑΜΙΑΣ και ιδιαίτερα το τμήμα καλαθοσφαίρισης(basket ball), δραστηριοποιείται στον αθλητισμό με σκοπό την ανάδειξη του Φθιωτικού μπάσκετ.

Ο Σύλλογος μας στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023 έχει σε πλήρη δραστηριότητα τα τμήματα, ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ και αναπτυξιακών τμημάτων ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ, ΜΙΝΙ αγοριών-κοριτσιών.Το σύνολο των ενεργών αθλουμένων ανέρχεται σε 400 περίπου παιδιά.

Η ομάδα μας, των ΑΝΔΡΩΝ συμμετέχει στο ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ, και στο ΚΥΠΕΛΟ Ελλάδας, που εκτείνετε γεωγραφικά σε Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Νομός Θεσσαλονίκης, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία Ήπειρο, Δυτική Ελλάδα, Ιόνια Νησιά, Δυτική Μακεδονία, Αττική, Κρήτη και στο οποίο και πρωταγωνιστεί, με στόχο την ευρεία διάδοση του αθλήματος και την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος.
Ο ΕΣΠΕΡΟΣ ΓΣ ΛΑΜΙΑΣ, είναι η μοναδική ομάδα της Στερεάς Ελλάδας στο ανώτερο επίπεδο, που την εκπροσωπεί στον χώρο του μπάσκετ , στην Β’Εθνική κατηγορία Ανδρών,(από του συνόλου 116 αθλητικών σωματείων μπάσκετ, όλης της Στερεάς Ελλάδας).

Οι ομάδες των ΕΦΗΒΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ, και ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ πρωταγωνιστούν, ως αγωνιστικά τμήματα καλαθοσφαίρισης της πόλης ΛΑΜΙΑΣ, και συμμετέχουν στα πρωταθλήματα με στόχο την ευρεία διάδοση του αθλήματος, την ανάπτυξη του αθλητικού πνεύματος και έχοντας ως επιτυχίες την συμμετοχή τους σε όλες τις τελικές φάσεις των πρωταθλημάτων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Στερεάς Ελλάδας & Ευβοίας.

Τα ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ τμήματα ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ (minibasket), των μικρών αγοριών και κοριτσιών, αριθμούν πλέον των 320 ατόμων και επιδιώκουμε να τους μεταδώσουμε, πέραν του ’’εύ αγωνίζεσθε’’ και τις ευρύτερες έννοιες της αλληλεγγύης και της κοινωνικής συνεισφοράς των.

Συμμετέχουν στα ειδικά πρωταθλήματα και τουρνουά που διεξάγονται υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Κάνοντας μια ελάχιστη αναφορά των επιτυχιών όλων των τμημάτων μας τα τελευταία χρόνια ,σας αναφέρουμε ενδεικτικά ότι:

1. Το ΑΝΔΡΙΚΟ τμήμα ,έχει πραγματοποιήσει δύο ανόδους από την Α’ Τοπική κατηγορία στην Γ’ Εθνική και ακολούθως Άνοδο στην Β’ Εθνική κατηγορία. Είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λαμίας, στην Β΄ Εθνική Κατηγορία και ο μοναδικός εκπρόσωπος σήμερα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

2. Το ΕΦΗΒΙΚΟ μας τμήμα , είναι η μόνη ομάδα της ΛΑΜΙΑΣ και της Φθιώτιδας, που έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συμμετέχει συνεχόμενα στις τελικές φάσεις.

3. Το ΠΑΙΔΙΚΟ μας τμήμα, επίσης συμμετέχει συνεχόμενα στις τελικές φάσεις, έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα Παίδων .

4. Τα τμήματα των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ(mini basket), συμμετείχαν στους τελικούς των πρωταθλημάτων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, όπου λαμβάνουν μέρος και μέσω της αθλητικής διαδικασίας, μαθαίνουν να λειτουργούν με σεβασμό, συνέπεια ,κατανόηση, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα την προσωπικότητά τους και την αρμονική συνύπαρξή τους στην κοινωνία.